Chokladbakelse med baileys

Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao
1½ tsk vaniljsocker
Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.
Smörkräm:
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao
Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.

Kommentarer
Trackback