Flädersaft
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1684633/images/2010/fldersaft_74003620.jpg)
Flädersaft:
ca 60 klasar fläderblom
4 kg socker
8 tsk citronsyra
4 citroner
4 L vatten
Skölj blommorna och tvätta citronerna noga. Skiva citronerna och varva dem med blomklasarna i en stor hink.
Koka upp vatten, citronsyra och socker. Häll försiktigt sockerlagen över blommorna och citronen.
Låt stå svalt i 5-7 dagar. Rör om då och då.
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. För att enkelt få en svalkande dryck i sommar, frys in den koncentrerade saften i en plastburk. När du vill ha riktigt kall saft tar du bara en sked "issaft" och har upp i ett glas, späd med vatten till önskad styrka.
För att göra en snabb fläderdryck låter du blandningen stå och dra i ca 2 timmar bara, sen silas den. Drycken blir då ej koncentrerad utan är färdig att dricka ca 10 blommklasar, 1 citron, 1½ dl socker och 2½ l vatten.
Man kan göra egna ettiketter på både http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1243 och http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1243
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1684633/images/2010/signatur_61586028_73930326_thumb.jpg)
Kommentarer
Trackback