Lövbiff

Lövbiff i vitlöksås
ca 300g lövbiff (2-3 skivor var)
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
100g Cantadou vitlöksost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ köttbuljongtärning
salt & peppar
Stek biffen i smör i en het stekpanna, lägg undan den stekta biffen på ett fat medans du gör såsen.
Finhacka vitlöken och bryn den mjuk i pannan. Vispa ur stekpannan med grädde och mjölk. Smaksätt med vitlöksost, buljongtärning, salt och peppar. Lägg i köttet och låt såsen koka ihop några minuter.
Servera ugnsbakad potatis eller pommes duschesse och en god sallad till.
Pommes duchesse
4 port
1 påse Felix King Edwardmos
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 msk smör
aromat
1 nypa socker
nymald svartpeppar
salt
1 ägg
hackad persilja
Värm mjölk, vatten, smör, aromat, socker och peppar. Vispa i pulvret, ta inte allt på en gång. Moset ska inte bli för löst. Smaka av och krydda mer om så behövs. Vispa upp ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt ägget i moset under kraftig omrörning. Blanda i persiljan.
Låt moset svalna något och häll det därefter i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut toppar på smort bakplåtspapper.
Gratinera i 225º i ca 15 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Kommentarer
Trackback