Blåbärsmuffins



35 min, varav 20 min i ugnen, cirka 12 st stora muffins.

Ingridienser:

125g smör eller margarin
2,5 dl farinsocker eller 2 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller tinade frysta bär, ex. blåbär, hallon, vinbär

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge. Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu