Nyårsafton 2013..

Framöver så blir det väl en resumé utav året precis som vanligt..
 
Men just nu laddar vi inför nyårsafton..
Denna afton firar vi tillsammans fina vänner i byn..
 
Sista lediga veckan är liksom nu på ingång och det kommer bli mycket utgifter framöver och mycket sparpengar som kommer att ryka de närmaste veckorna bara så det gäller att hålla i sina pengar nu och verkligen tänka över sina inköp.. Detta ska vi fixa. Vi är säkra på att 2014 kommer bli ett riktigt spännande och bra år! ♥
 
Hoppas att ni alla får en riktigt bra avslutning på det här året och en härlig start på år 2014. Gör det till det bästa du någonsin kan..

60 års kalas.


Kusiner med respektive..
 
En del utav kusinerna..
 
Födelsedagsbarnet Göran fyller 60 år.
 
Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat, fika tårta och snacks och en massa härliga människor! ♥

Kvalitetstid, provkörning och sista dagen på 2013..

I lördags var jag på stan med finaste syster.. Sedan fikade vi tillsammans och hade jätte mysigt.. Verkligen kvalitetstid när den är som bäst.. ♥
 
Lördagskvällen spenderade vi med att äta ute och intog biosalongen som för övrigt var helt fullproppad.. Vi såg hobbit och den var faktiskt bra även att jag är lite skeptisk till sådana när "fantasy" filmer.. ;p hehe. Men man får ju liksom ställa upp för varandra om den andra vill se något..
 
I söndags så var J borta hos kusinen och spelade större delen av dagen och jag ägnade mig faktiskt åt skolarbete heela långa dagen.. Rättade en massa som jag inte hann göra under sista veckan i skolan.. Nu har jag hunnit ifatt med detta och sedan väntar ju en massa planering också. Men detta tror jag är rätt mycket under kontroll. Jag ska väl bara finslipa lite och skriva in i almanackan så jag itne glömmer bort något viktigt.
 
Igår var vi uppe tidigt för att provköra en ny volvo som troligen vi kommer köpa. Dock inte den vi provkörde men vi ville kolla om den lilla motorn dög för oss eller om den var alldeles för trött ;p Direkt ut till Nättraby för att möta upp en go gubbe! :) Sedan körde vi ut till Hasslö en runda för fika och sedan blev det Nättraby igen en snabbis innan vi fick veta att vi skulle vara utanför Rödeby klockan 15 på 60 års kalas.. Herregud vad vi stressade men vi hann ju iallafall tillslut.. ;o) Bilder kommer i nästa inlägg..

Två härliga tjejer

har jag träffat idag & pratat ikapp med på staun! ♥ Härligt.
 
Igår så var morbror, kusin och Marita här en runda på fika och för att umgås och prata ikapp.. :) Mysigt hade vi.
Senare idag kom Js pappa en runda och hälsade på och skulle lämna julklapp. Det tackar vi för :)

Igår tänkte vi att vi skulle gått på bio och idag också men det är ju för tusan helt fullt på biograferna. Det är tydligen populärt att kolla på bio under julhelgen.. ;p Fler tänker som vi. hehe.
 
Men imorrn har vi iallafall bokat så då blir det biomys! ♥
 

8 år tillsammans<3

..Och jag älskar dig från månen och tillbaks ungefär! ♥
 
Dessutom saknar jag detta underbara stället. Thailand feb 13. Snart ett år sedan..
 
Bästa och underbaraste resan någonsin. Saknar stället, saknar kulturen, saknar människorna och livet vi faktiskt fick där nere. Sjukt underbart. Det enda som fattades var någon lite hårig sak här hemma som vi saknade väldigt väldigt mycket! ♥

Dagen före..

Igår och idag har jag bakat en himla massa julgodis. Hade bestämt mig för sju sorter men har hunnit med sex.. Eller de sista ska jag göra det sista på imorgon..
 
 
Ikväll är det uppesittarkväll med bingolotto som lite tradition för vår del.

Mys i soffan efter en dag med julklappsinslagning, en massa julgodisbak, tvätt och städ så är vi faktiskt värda av att ligga på soffan resterande kvällen tycker jag! ;o)
 
Önskar alla en riktigt god jul med sina nära & kära! ♥

Fina och galna vänner<3

Igår var som sagt sista dagen i skolan och det blev julavslutning i kyrkan och sedan mys med kakor, knäck och kolor tillsammans med film! :) Jag fick två fina blommor utav både klass 4 och 5. Så mysigt.
 
Jag har en del kvar att göra innan jag kan känna mig helt ledig men skönt att kunna göra det hemifrån iallafall ;o)
 
Sedan körde jag och gjorde ett par ärende i stan, hem o städa och J förberedde med både mat och efterrätt. Måste säga att vi är ett riktigt bra team när mycket ska göras. J ställer sig i köket och är kvar där och sedan plockar jag undan, städar, torkar golven och sådant.. Igår blev det dillkött med god sås och morötter tillsammans hasselbackspotatis och sallad. Efterrätten blev vaniljpannacotta med champagnegelé. Jag var lite skeptisk till dillköttet eftersom J aldrig gjort detta innan men det blev riktigt gott och han överraskar en hela tiden! ;o)
 
Igårkväll spelade vi spel "Lika par, leka bäst!" Ett riktigt roligt spel faktiskt.. =) Våra vänner är helt galna och knäppa så det passar ju sig riktigt bra tycker vi eftersom vi är likadana! ♥
 
Vi startade lördagen med en riktigt stor frukost tillsammans.. Och sedan var vi på hemligt uppdrag och kollade en sak innan våra fina vänner åkte vidare.. En riktigt härlig kväll med de allra bäästa!!
 
Imorgon är det uppdrag: Bli färdig med julklapparna. Har bara en kvar så jag hoppas det ska gå väldigt smidigt.. Alla är ju helt hysteriska dagarna innan jul så förhoppningsvis går det väldigt fort. Dessutom blir det nog bak och annat fix inför jul också!! :)

En dag kvar..

i skolan innan det blir julledigt..
Skönt ska det bli säger jag nu.. Men efter ett par dagars ledigt tror jag inte att jag kommer tycka samma sak. ;) haha.. Det ska iallafall bli skönt att sova lite på morgonen och bara greja och fixa hemma. Baka som jag verkligen inte har hunnit med den här veckan eftersom jag har haft sjukt mycket att rätta och gå igenom och är fortfarande egentligen inte klar med det jag ska göra.
 
Idag fick en kollega guldboken.. Tidningen var där, nämnden var där och det bjöd på tårtor och grejer.. Herregud vad rörd man blir av att se en annan person så glad och så överraskad. Helt underbart, det är hon verkligen värd! :)
 
Vi har haft besök här hemma tills precis nu.. Jag är död trött och ska kasta mig i säng på sekunden! ;)
 

Påskatten.. ;)

Vår älskade lilla katt i sin påse. Världens underbaraste små varelser! ♥

Julbord på Eringsboda brunn.

 
En vecka sedan jag skrev sist. Sjukt vad tiden går. Veckan har gått i rasande fart och vi har i princip haft något inplanerat varenda dag/kväll efter jobbigt.. Jag är genomförkyld och hostar som bara den. Men det är liksom bara att gilla läget och jobba ändå. Enligt mig själv så kan man ju liksom inte vara hemma bara för att man är lite förkyld.. Det ska mycket till för att jag ska vara hemma från jobbet. Då får jag ha feber och verkligen smitta på det sättet och det har jag inte haft som tur är.
 
Vännerna är utomlands. Är de inte i Teneriffa så är de i Mexico och jag är inte alls avundsjuk ;p Men samtidigt har jag faktiskt inget sådant jätte stort behov av att åka.. Iallafall inte ännu ;p Nu är det ju främst julen man ser fram emot och allt detta som hör till. Igår fixade vi julgran som vi ska pynta idag samt städa och baka lussekatter.. Myspys! ;) Riktig hemmamysdag.
 
Igår var vi som sagt på Eringsboda brunn på julbord, vilket var väldigt trevligt och träffade ett par man kände :) Nehe, dags att ta tag i dagen på riktigt.. :) Önskar er en riktigt fin tredje advent.

Bilden passar väldigt bra

På det jag känner just nu..
 
Vissa människor tar bara energi istället för att ge och jag är såå trött på det.. Hur svårt kan det vara att tänka på andra och bry sig lite mer än att bara tänka på sig själv? Jag förstår faktiskt inte det. I min värld finns liksom inte det.. Men uppenbarligen så är vi väldigt olika på den punkten..
 
Tur att jag har många andra fina människor som ger massor med energi och stöttar en väldigt mycket. Ni är verkligen guld värda. ♥ Och att jag har världens finaste sambo som alltid finns där! ♥
 
Helgen har iallafall varit väldigt mysig och skön.. En hemmahelg vilket var välbehövligt. Julbord i fredags, handling,fix och julmys hos grannarna igår och idag har vi bara myst runt här hemma. Snön har fallit utanför fönstret och vi har eldat i kaminen och tänt andra ljuset.. Har en dum hosta som aldrig verkar ge mig sig dock.. :/ Sambon är iväg på bio just nu och jag har fixat inför imorgon. Då har vi dessutom klasskonferens på eftermiddagen så det gäller att vara förberedd.. :) Önskar er en härlig andra adventskväll.

Helglördag, lussekatter hos bästa grannarna

Så här såg jag ut på julbordet igår tillsammans med jobbet.. Det var otroligt trevligt.. Glögg, pepparkakor, en hel massa julmat som sedan avslutades med ost och kex, risalamalta med saftsoppa och godis/choklad.. Vi fick julklappar av tomten.
Var verkligen hur mätt som helst när jag kom.. :)
 
Idag har vi varit ute och handlat lite saker som vi behövde och lagt på paket bland annat..
Nu har jag kollat två avsnitt av julkalendern som jag har missat och nu ska vi springa över till grannarna för lite nybakade lussekatter som kommer direkt från ugnen! ♥ Bättre grannar får man faktiskt leta efter.. Hoppas ni har en härlig lördagskväll.. ♥

Vitt och julbord

Laddar för julbord på jobbet om en liten liten stund...
 
Dessutom blåser det storm ute och har blivit vitt under natten.. Hoppas på en trevlig kväll!! :)
See you later!!
 

Helt slut.

Mycket om dagarna och sedan ska man orka ta hand om hemmet också..
 
Dessutom är jag förkyld.. Meen jag har ändå tvättat bilen, tagit all tvätt, fixat all disk, städat här hemma och sedan nu slängt mig i soffan med en näsa som snorar och en hals som värker.. :/ Usch, vad är detta.
 
Helt dö trött är jag och vill bara sova.. Vill ligga på soffan och kolla film och inte känna att man behöver göra någonting.. Alla dessa måsten hela tiden är ganska jobbiga.. ;p
 
ne, nu ska jag inte klaga mer.. Vi går ju faktiskt emot julledighet! ;o)

1a december och julkalendern: Barna hedenhös uppfinner julen

Vaknade upp i Stockholm till decembermånaden vilket också betyder julkalendern och snart julafton..
 
Jag har sett första avsnittet av årets julkalender och måste säga att den verkar vara rätt så bra.. Man fick ett bra intryck och en spännande handling. Så detta ser vi verkligen fram emot!!
 

I själva verket är ”Barna Hedenhös uppfinner julen” den bästa tv-kalendern sedan 2002 års ”Dieselråttor och sjömansmöss”. Detta trots att handlingen, likt så många gånger förr i julkalendersammanhang, kretsar runt en kärnfamilj med en tokrolig pappa, en lite mer sansad mamma och deras två barn - en flicka och en pojke.

Familjen Hedenhös – mamma Knota (Sissela Benn), pappa Ben, Flisa (Ella Rae Rappaport) och Sten (Romeo Altera) – sitter och huttrar i vinterkylan. Det är december, men julen är inte uppfunnen än och det finns ingen ände på mörkret. För att muntra upp stämningen – ”vi kanske ändå inte överlever vintern” – ger de sig av i sin rymdraket med planen att tända en slocknad stjärna ovanför Stockholmen.

Familjen Hedenhös – mamma Knota (Sissela Benn), pappa Ben, Flisa (Ella Rae Rappaport) och Sten (Romeo Altera) – sitter och huttrar i vinterkylan. Det är december, men julen är inte uppfunnen än och det finns ingen ände på mörkret. För att muntra upp stämningen – ”vi kanske ändå inte överlever vintern” – ger de sig av i sin rymdraket med planen att tända en slocknad stjärna ovanför Stockholmen.

 

Vad familjen inte vet är att stjärnan förvandlats till ett svart hål och via detta, och med hjälp av en liten flickas önskan om en kärleksfull familj, beamas de 4 000 år fram i tiden. Hedenhösarna kraschlandar genom taket på Naturhistoriska, lämpligen nog rakt in i stenåldersrummet där en replika av deras boplats byggts upp. Hotellet är igenbommat efter att den despotiske statsministern kungjort att historia inte är något att hänga upp sig på. I stället är hans dröm att med hjälp av en rymdraket, fäst vid Kaknästornet, ta sig in i framtiden. För att finansiera uppskjutningen har man inte bara plundrat museet på skatter utan också sålt av landets sjukhus, skolor och lokaltrafik – en inte helt slumpartad blinkning till vår samtid. För att hitta inspiration till statsministern får vi dock leta oss några år tillbaka i tiden.

I museet är Stella (Mirjam Kjellman) tillfälligt inhyst hos sin kyliga farmor (Lotta Telje) medan hennes lika upptagna far (Per Andersson) ägnar all kraft åt att få statsministerns raket i ordning. I namnkunniga rollistan hittar vi också bland andra Björn Gustafsson i som statsministerns son.

Flörten med rymdtidsålderns 1960-tal ger en extra krydda till handlingen. Statsministerns tv-sändningar till svenska folket påminner både om ”Hylands hörna” och Berlusconis medieimperium och ger dessutom pappa Ben utrymme att få en släng av nutidsdiagnosen ”känd från tv”. Mamma Knota drabbas i stället av välfärdssjukdomen ”stressad högpresterande chef”.


Stockholmshelg och julmarknad på Skansen

Veckan gick verkligen fort och på torsdagen hade vi besök här hemma och det tog hela kvällen men väldigt intressant var det.. :) Vi får la se hur det blir.
 
I helgen har vi varit uppe i huvudstaden och hälsat på vänner. Sovit där, ätit god mat, umgåtts, varit på julmarknad på Skansen och shoppat..Varit en riktigt härlig helg med fina vänner..
 
Men som alltid så är det skönt att vara hemma igen och till våra små älsklingskisar.. De är väldigt saknade måste jag säga.. Varenda skål var tom när vi kom in här i eftermiddags :/ Nu har de iallafall fått lite gott utav oss..
 
Packat upp allt, diskat, tvättat, duschat och kollat igenom allting inför morgondagen är nu gjort vilket betyder att jag kan softa i soffan med en skål popcorn innan det är dags för sängen..

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu