Barnets bästa..



Har suttit & pluggat och läst denna boken just nu ikväll.. Faktiskt riktigt bra och intressant.. Så vad händer nu då?:p Nu ska jag nog sätta på en film eller något tror jag & kanske ta någon frukt. För nu får det faktiskt vara färdigpluggat för ikväll. Imorgon håller jag tummarna för jobb ;)

Sista dagen på veckan..

Skönt med en lugn och häärlig dag i solsken..:) I eftermiddag har jag besökt Elin & Saga som verkligen var evigheter sedan.. Det måste bli oftare, för nu har det dröjt alldeles för länge..

Maten står på spisen och jag börjar bli riktigt hungrig.. Blev så sugen på bakad potatis och fläskfilé som Elin & Fredrik skulle ha, men det får bli en annan dag.

Pratade med mormor idag.. Hon är såå sööt! ♥ Hålla tummarna för att allting går som planerat och som det ska nu!! Jag vill verkligen detta och just nu har jag så mycket planer;p



Bakade dessutom dessa godingar häromdagen ;)

Planer..

Vilka ringer egentligen en lördag om sådant?:p Konstigt värre;p Men men.. Titta kan man ju alltid göra, det skadar ju inte.. Åh, vad jag vill.. Jag är såå sugen så ni anar inte.. hehe.. Hade verkligen varit heeeelt perfekt ju!!!

Hoppas allt ordnar sig.. Jag har sååå mycket planer nu!! Väldigt många och detta gäller heela livet framöver.. Ja, framtiden är det viktigaste vi har och det är den jag lever på ;) Många planer smidas. Dock är det inget av detta vi kommer att få veta just nu utan detta dröjer nog ett litet tag.. Men hålla tummarna gör vi som tusan, till allting ;)



Ikväll är det melodifestivalen och mys!! Hum undra om det blir sängen eller golvet?;p haha!!



Lördag!!

Härlig dag idag.. Solen har också varit framme.. Städat och tvättar just nu. Har precis ockå duschat.
Vi har också sålt av år soffa som de kom och hämtade idag.. Så nu är det väldigt tomt här och ingenstans o sitta :p Men det ska nog gå det också ;) hehe!!

Pratat en bra stund med min sööta vän också! Längesedan vi pratade nu så det blev över någon timme.. hehe!! Är man gång så är man.. =)

Ikväll blir det melodifestivalmys med världens bästa! ♥ (Som dock har varit något jobbig idag.. ;p)

Fredag & heeelg..

Jobbat heela långa dagen idag och det har varit såå roligt.. Träffade en jätte trevlig tjej så vi snackade en massa :) Riktigt roligt har det varit.. En massa snack om jobb & utbildning och det jobbade också en rätt rolig kille där vi var idag ;p hehe roligt man kan ha ibland ;)

Sedan bar det sedan av på annat jobb i eftermiddag, avdelning med tre barn och fick höra en massa förlossningsberättelse.. Vi gick sen in på lilla sidan där vi fortsatta prata och där sedan de andra små vaknade till liv..

Har också hunnit med att ringa en massa samtal idag, det skiljer sig rätt rejält mellan Ronneby & Karlskrona kommun kan jag tala om.. Att det är sådan skillnad när det ligger så nära ändå.. Ja vi får väl se hur det blir helt enkelt.. Vad man får och vad man tar..



Ikväll är det let´s dance eller shit det har ju redan börjat ser jag på klockan.. Kom hem sent i eftermiddag & ikväll har vi gjort köttgryta till middag.. Hur gott som helst!! ;)

Nu ska jag bara njuta av att helgen är häär och att jag är leeeedig :)

Säsongsstart...



Nästa vecka är det säsongsstart för både desperate housewives & Grey´s anatomy!! :)

Jag är helt slut idag, vet inte vad det är med mig riktigt.. Imorgon blir det jobb och det ska bli så jäkla häärligt.. Det ger mig en massa ny energi att få komma ut och jobba lite.. Precis som andra får en massa energi av att träna så ger detta mig en massa energi, det tycker jag är kanon.. Man får pengar samtidigt som att man tycker det är kul och man får en massa ny energi!! ;)


Krämig lax- och baconpasta

Krämig lax- och baconpasta, 2 portioner
2 portioner pasta
2 laxfiléer
salt, peppar
½ pkt bacon

Sås
1 vitlöksklyfta
¼ dl vitt vin
1½ dl grädde
2 msk crème fraiche
salt, peppar
hackad persilja


Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Spola den nästan kall under rinnande vatten. Ringla lite olivolja över och blanda runt så klibbar inte pastan ihop. Skär laxen i kuber. Krydda och stek dem gyllenbruna runt om. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna. Hacka vitlöken och koka den tillsammans med vinet och grädden i ca 5 minuter i en kastrull som rymmer alla ingredienser. Rör ner crème fraichen och krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ner pasta, lax och bacon i kastrullen och låt allt bli varmt. Smaka av med persilja och ev. mer kryddor.


Fika..

När jag kom hem idag, var det fika framsatt med en massa gott.. Loyd & Eric kom nämligen på besök :) Vilket var väldans trevligt...

Idag är jag heel trött känner jag.. Nu har vi precis ätit lite ärtsoppa med knäcke, längesedan jag åt de nu.. Nu ska vi gå och ta en dusch sedan ska jag slänga mig på soffan och plugga lite tror jag...



Jag vill ut & bada o sola en massa nu.. Vår & sommar nu tack!!


Jag vill ha.....



en mysig brasa att sitta framför nu... ♥ Idag har vi haft studiegruppsarbete.. Bestämt oss för att vi ska jobba med stenhuggeriet som fanns på Tjurkö.. Det låter faktiskt väldigt intressant och det ska bli roligt att göra något temaarbete som ändå ligger här i våra krokar :)

Vi var nere på blekinge museum och fortsatte sedan på Grevaregården.. Vi fick faktiskt en hel del fakta så nu ska vi vara bena upp allting och sedan börja jobba i det.. Det kommer bli ett intressant arbete tror jag :)

Sedan var vi iväg & handlade, kollade på soffor, datorer osv.. :p Hittade ingen dator men jag tror att jag har bestämt mig nu iallafall ;) Vi var inne på mio möbler och kikade lite.. Jim skulle ju naturligtvis fastna för en massa lyxiga biofåtöljer ;p

Sådan här fastnade jag för ;) Men det blir senare när det handlar om hus och det får dröja något år till iallafall.. Vi har lagat en god middag och sen har jag pratat med mina sööta mormor i över en timme!! ♥

Solen skiner?

Shit idag är jag på bra humör känner jag... Så fort solen är framme så får man ny energi och på bra humör :) Bokningen har precis ringt också så nu har man fått jobb både fredag & måndag :) Känns häärligt.. =) Dock kan de ju avboka eftersom det är fredag och sportlov men isåfall hade hon ett annat ställe så jag tror detta löser sig :) hehe..

Snart ska jag iväg och träffa studiegruppen, det ska bli trevligt.. Kanske luncha lite på 1344 också :) hehe..
Hoppas snön sakta börja smälta bort nu :)



Nu är jag sugen på vår & jordgubbar i massor.
Sitta ute i trädgården och äta frukost!! Faan va härligt..

Igår åt vi på kina vilket var hur jäkla gott som helst, friterad banan med glass till efterrätt och allt!! Sedan pratade jag i telefon med en viss person, skönt att prata med dig faktiskt!! Du är en bra kille ;) Dock pratade jag så länge så stackars Kim fick stå ute och frysa jätte länge ;P Satt iallafall och pratade en massa hon o jag, kollade på jobb och en väldigt bra & snygg bh som jag faktiskt funderar på att beställa ;)

Nehe, nu ska jag snaart ut i solen, ha en häärlig dag mina vänner!

Kinarestaurang..


Nyss hemkommen och ikväll blir det kinamat med en massa trevliga personer :) Helt gäng som ska ut & äta, treevligt :) hehe..

Jobbet var jäkligt lugnt idag, det är ju sportlov;p Tänkte jag inte alls på idag ju:p Nehe, nu blir det en snabbis dusch för att sedan göra sig iordning!


Tisdag & jobb.

Har inte jobbat på hur länge som helst så det ska faktiskt bli lite sköönt att komma iväg och göra lite nyttan och träffa lite barn ;) hehe..

Börjar dock inte förrens 13 idag vilket är lite drygt ;p Har plockat här hemma och sådär, skönt ändå :) Har ätit havregrynsgröt till frukost också!!





Ny vecka..

Mycket som händer och man vet varken om man ska skratta eller gråta egentligen.. Det har varit lite jobbigt just nu men vad gör man?

Idag var det iallafall ny kurs i Kalmar, andra för denna terminen och ett steg närmare sommaren. Dock känns det inte alls så.. Snöovänder i princip heela dagen och nu börjar vi fan gå mot mars ju.. Helt otroligt..

24 minus i Stockholm och både bussar och tunnelbanor står still.. Hum.. Nästan 8 minus när jag vaknade imorse, usch och fy!! :/

Denna kursen blir nog ändå lite skönare än den förra då vi inte ha någon stor förbannad tenta och en massa studiegruppsarbeten som vi kommer lägga in själva här i Karlskrona vilket är hur sköönt som helst :)




Jag vill ha vår...



Jag vill ha sol & värme just nu.. Jag är sååå trött på denna jävla skit snön nu..

Ikväll blir det nog kinabuffé och sedan melodifestivalen hemma hos en vän :) Hoppas på en trevlig kväll ;D



Hoppas på att alcazar ha någon bra låt ikväll eller kanske Elin Lanto :)

Snygga...

Una Tube Dress SEK 599, Rare Fashion - NELLY.COM

Pamela Dress SEK 599, Motel - NELLY.COM Vanessa Ruffle V Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COM

Hitta några snygga klänningar på www.nelly.se Dessa var riktigt snygga ;)

Idag är det redan lördag & igår hade jag egentid ;) Skönt ibland.. Jag var ute en sväng på maxi, öb & jysk och handlade lite.. Handlade bland annat nytt fibertäcke på jysk då det var 20 % i hela butiken, gäller bara imorgon med.. Köpte desperate housewives kokboken på öb och den var väldigt stor och tjock ;) hehe.. Hoppas det finns några bra recept där i :)

Ikväll blir det melodifestivalen.. Får hoppas på att det finns några bra artister för en gångs skull ;p


Jobbig dag..

som tar på krafterna.. Har inte alls varit på humör idag vilket är skit drygt.. Förlåt hjärtat.. Hoppas du vet att jag älskar dig ändå ;)

Vårt internet funkar inte heller och har varit så här rätt länge nu.. Det bara hänger sig hela tiden vilket också man blir jävligt irriterad på.. Är sur på allt idag tycker jag ;p
Var en runda på ikea idag efter tentan, lunchade med tjejerna och handlade lite ljus och två krukor med en vit liknande orchidee, vet dock inte hur det stavas :p

Får väl hoppas att det blir bättre imorgon när man får jobba lite ;) Dock ska jag vara på ett nytt ställe så vi får väl se hur det blir.. Det blir nog bra :)


Trött i bollen..



Jag är dödens trött i mitt lilla huvud just nu... Skrivit tenta i nästan 4 timmar idag :/ Lämnade in 17 sidor så något måste väl ändå vara bra av de??:/ Det var verkligen jobbig tenta alltså.. Pust, nu är den över iallafall..

Desperate housewives har tydligen kommit ut med en kokbok såg jag :) Den måste man ju bara ha ;) hehe.. Nehe nu ska jag faktiskt bara lägga mig på soffan med en filt och vila och kanske till och med slumra till en stund. För jag är verkligen skit trött..


Tenta...

Nu får det gå som det går imorgon.. :/ Nu ska jag iallafall sova...
Usch, börjar bli nervös inför morgondagen... Tänk på mig imorrn och håll tummarna ;p


En dag med syster...

Har umgåtts med syster hemma i Ronneby ikväll & ätit tacos.. Kollat bloggar och sedan har vi övningskört.. :) Shit vad man glömmer snabbt.. Jag har ju glömt en hel massa som man övade på då..

Vi har haft en jätte mysig dag tillsammans och nu återstår bara en hemsk tenta under morgondagen.. Usch jag vill verkligen inte.. :/

Kommer åka hemifrån vid lite över sex imorrn bitti redan, så det är verkligen i tidigaste laget..

Vårt internet är helt sjukt segt så går inte att ladda upp en endaste bild här.. Nu ska jag plugga lite till innan kvällen är slut.. Pust...



King of country..



Vad tusan gör jag uppe nu?;p Jag fastnade med en helt underbar låt ;) Måste verkligen se honom igen!! Han ska spela i Texas i helgen ju.. Man borde haft en snabb biljett dit....


Pluggtrött..



Jobb, ja tack ;p
Nu börjar jag bli väldigt trött på detta. Nu vill jag ut till barnen och ut i klasser och se mig omkring på olika skolor!!!

cornflakes crisp


Recept:

100 g ljus mjölkchoklad
250 g nougat
1 burk (350 g) nutella, (använde Niki ist)
1 l cornflakes

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

Brownies



115 g smör
115 g mörk choklad, delad i bitar
3,5 dl strösocker eller råsocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g ljus choklad, hackad (man kan även använda vit choklad)


1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en form ca 18x18 cm och smöra.

2. Lägg smör och mörk choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills det smält. Rör slätt och låt svalna något.

3. Rör ner socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör om noga efter varje ägg tills allt är väl blandat.

4. Sikta ner mjöl och kakao och rör till en slät smet. Rör ner hackad choklad och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills ytan fått en jämn färg. Man kan sticka med en sticka i mitten. När den är nästan torr är kakan färdig, kakan ska vara lite seg inuti. Låt svalna.

Double Chocolate Chip Brownies



Double Chocolate Chip Brownies

115g Smör
115g Mörk Choklad
3,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
2 Ägg
2 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
50g hackad Mörk Choklad
1 hackad Dubbel Daim

Gör så här
1.
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
2. Rör ned socker, vaniljsocker och salt.
3. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten.
4. Sikta ned mjöl samt kakao och rör i choklad- och daimbitarna.
5. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
6. Grädda i mitten av ugnen i 180°c, ca 30-35 min.

Servera helst ljumna, gärna med lite lättvispad vaniljgrädde till.

Silviakaka


1 Långpanna

Silviakaka
Kaka
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula 
Kokosflingor

Gör så här
1. Kaka: Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Grädda i 175°c, 25-30 min.
Låt kakan svalna och börja sedan på glasyren.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smöret tillsammans med
sockret samt vaniljsockret. Vispa försiktigt ned äggulan 
bred genast ut den ljumna glasyren över kakan.
Avsluta med att strö över rikligt med kokos.

Chili con carne..

Har ätit chili con carne med ris precis och ska strax ner i tvättstugan igen..

Jim har övat mig ännu en gång på allting om forntiden.. Hum jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra mer? Känns som att jag kan detta nu.. Behöver man plugga mer, och isåfall på vad?:P Nu när jag verkligen har tid till att plugga så verkar det inte gå ändå:p hehe.. Men jag vet inte.. Man lär ju säkert få en black-out på torsdag.. Skulle ju inte förvåna mig ;p Men detta tror jag faktiskt att jag kan nu.. Allting som jag har pluggat på nu iallafall.. Finns väl något enstaka jag får rabbla några gånger till så sitter det nog ;)




Fettisdagen..



Efter middagen idag så ska jag faktiskt ner och köpa oss varsin semla :) hehe.. Man får faktiskt gotta sig lite ibland ;) Pluggdag idag heela dagen lång plus att vi tvättar för fullt..


Blåbärsmuffins



35 min, varav 20 min i ugnen, cirka 12 st stora muffins.

Ingridienser:

125g smör eller margarin
2,5 dl farinsocker eller 2 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller tinade frysta bär, ex. blåbär, hallon, vinbär

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge. Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Ät och njut!


Muffins med jordgubbar & vit choklad




Ingredienser
Portioner: ca 20 rejäla muffins

6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl flytande margarin
3 dl socker
4 ägg
1 dl lemon curd
200 g grovhackad vit choklad
1 l halverade jordgubbar
muffinsformar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Tillsätt flytande margarin, socker, ägg och lemon curd. Blanda. Vänd ner grovhackad vit choklad och halverade jordgubbar. Fördela i stora muffinsformar (smeten är ganska fast och fungerar inte i små, tunna muffinsformar).Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.


Kladdkakemuffins



Ingridienser:


2,5 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100g smält smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt. Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i bakformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.


Saffransmuffins


12 portioner, stora formar

Ingridienser:

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 min i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.


Köttfärssoppa


Fyra personer på 20 min.

Ingridienser:

200 200 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 1 l vatten
0.5 0.5 tärning köttbuljong
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
4 4 st potatisar
1 1 st paprika
2 2 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar


Vitlökssmör:
50 50 g smör
1 1 st vitlöksklyfta
grovsalt
bröd, t ex baguette

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan
3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.
5. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl
6. Dela brödet diagonalt och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.

Seminarie i Kalmar..

Hemkommen efter en seminariedag i Kalmar. Vilket egentligen var rätt lättsamt... Dock glömde jag mitt anteckningsblock hemma så där var de arbetet helt i onödan:p

Jag har nu skickat iväg min semesteransökan till sommarvikariaten =) Har också hittat mina gamla betyg osv.. :)


Resten av min dag kommer bestå av det här!
Roligt? Nej det skulle jag inte vilja påstå. Dock väldigt nödvändigt :/ Tentaplugg i massor nu de sista dagarna innan torsdag..

Dock ska jag få en liten paus just nu med massage av min sööta sambo! ♥

Ha en fortsatt trevlig dag!


Valentines day & receptbank!

Har hittat en massa recept nu på internet som jag tänkte spara här i min egen blogg för en liten receptbank ;)



I eftermiddag har jag pluggat en del inför seminariet imorgon. Får hoppas på det bästa helt enkelt ;p Har bara haft en allmän mysdag med en massa hjärtan ;) Fick ett egengjort presentkort av min finaste idag! Det är sådana saker man uppskatta mycket mycket mera än tex. ett halsband/armband för flera tusen kronor. En underbar dag i kärlekens tecken! ♥

Ugnsbakad potatis med basilika


Till 4 portioner:

3 bakpotatisar
3 morötter
olja
salt
fryst eller färsk basilika

Gör så här:

Skala morötterna och potatisen, klyfta dem i lika stora bitar. Olja en ugnsäker form och lägg i potatisen och morötterna. Ha över ordentligt med salt och basilika, tossa runt allt så det fördelas jämnt. Ugnsbaka på 200 graders värme tills de känns klara, ca 40 minuter.

Köttgryta


Härlig köttgryta 4 pers:


500 g  nötkött
1 stor gul lök
3 vitlöklslyftor
7 dl vatten
1 buljongtärning
3 lagerblad
2 msk soya
2 msk oxfond
1 msk mjöl
sallt & peppar

Gör så här:

Bryn köttet i en het gryta. Skala och krovhacka löken, vitlöken finhackas. Sänk värmen och fräs löken tillsammans med köttet i några minuter. Häll över vatten, buljongtärning och lagerblad. Låt detta koka i ca 1 timme (köttet skall gå lätt att dela, då är det riktigt mört).
Smaksätt med soya, fond, salt och peppar. Red av med lite mjöl.

Sververa fullkornsris och grönsaker till.

Lövbiff i vitlökssås


Lövbiff i vitlökssås

ca  300g lövbiff  (2-3 skivor var)
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
100g Cantadou vitlöksost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ köttbuljongtärning
salt & peppar

Stek biffen i smör i en het stekpanna, lägg undan den stekta biffen på ett fat medans du gör såsen.
Finhacka vitlöken och bryn den mjuk i pannan. Vispa ur stekpannan med grädde och mjölk. Smaksätt med vitlöksost, buljongtärning, salt och peppar. Lägg i köttet och låt såsen koka ihop några minuter.

Servera ugnsbakad potatis och en god sallad till.

Fläskfilégryta


Gryta ca 4 pers:

ca 500 g fläskfilé
2  ölkorvar
1 burk syltlök + spadet
1 burk cornichons
1 burk oliver
1  röd paprika
5 dl grädde
ett par msk mjöl
smör
soya
mejram
salt & peppar

Skiva fläskfilén och stek den i smör. Skär sedan ölkorven i småbitar och bryn även den. Lägg korv och fläskfilé åtsidan. Ha i en klick smör i grytan och låt det smälta, ha i mjölet, vispa runt och slå på grädden. Slå i all syltlök med sitt spad. Slå i cornichons och oliver. Smaksätt med salt, peppar, soya och mejram.  Låt allt koka ihop under några minuter. Skiva paprikan och lägg i den precis innan servering.
Koka ris och gör en god sallad att ha till.

Köttfärsgratäng



Köttfärsgratäng 4 pers:


500 g nötfärs
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
6 stora tomater
1 skvätt balsamvinäger
1 burk salsa
1 burk blandade bönor
en stor knippa bladpersilja
salt och peppar
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche

Börja med att skära tomaterna i skivor, lägg hälften av tomatskivorna i en ugnsfast form. Ringla lite balsamvinäger över och ställ in i den varma ugnen (225 grader). Finhacka sedan lök och vitlök, stek detta med köttfärsen. Slå över burken med tomatsalsa och låt detta puttra ihop en liten stund. Hacka persiljan och rör i den tillsammans med bönorna i köttfärsen, salta och peppra. Tag ur tomaterna ur ugnen och sänk värmen till 175 grader. Bred köttfärsröran över de varma tomaterna i den ugnsfasta formen, lägg sedan över resterande tomater och strö över den rivna osten. Låt gratinera i ugnen tills osten börjar få färg. Servera med en stor sallad och kall creme fraiche till.

Pastasallad

Pastasallad med skinka, två port:

3 skivor rökt skinka

2 dl creme fraiche

2 msk grön pesto

1 paprika

1 ask körsbärstomater

2 port kokt fullkornspasta

salt & peppar

1 bit bröd

Blanda creme fraichen med peston, rör ihop pestosåsen med den kokta pastan. Skär sedan skinkan och paprikan i kuber, tomaterna kan du halvera. Blanda sedan detta med pastan

Skär brödet i bitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar, ringla lite olivolja över de knapriga brödbitarna. Lägg allt i en stor skål och finhacka eventuellt lite basilika som du strör över.


Kiwimarmelad


Här kommer ett smarrigt recept på marmelad.

1 kg kiwi
1 kg syltsocker
1 dl vatten
skalet och saften från 1 citron

Gör så här:

Dela kiwin och gröp ur innehållet i en stor kastrull. Del citronen, riv skalet och pressa över saften.
Ha i sockret och vattnet. Låt koka upp under omrörning. Skumma av efterhand. Koka två, tre minuter. Häll upp i rengjorda burkar och låt svalna.
Enkelt och mycket gott!!

Flädersaft


Flädersaft:

ca 60 klasar fläderblom
4 kg socker
8 tsk citronsyra
4 citroner
4 L vatten


Skölj blommorna och tvätta citronerna noga. Skiva citronerna och varva dem med blomklasarna i en stor hink.
Koka upp vatten, citronsyra och socker. Häll försiktigt sockerlagen över blommorna och citronen.
Låt stå svalt i 5-7 dagar. Rör om då och då.
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. För att enkelt få en svalkande dryck i sommar, frys in den koncentrerade saften i en plastburk. När du vill ha riktigt kall saft tar du bara en sked "issaft" och har upp i ett glas, späd med vatten till önskad styrka.

För att göra en snabb fläderdryck låter du blandningen stå och dra i ca 2 timmar bara, sen silas den. Drycken blir då ej koncentrerad utan är färdig att dricka ca 10 blommklasar, 1 citron, 1½ dl socker och 2½ l vatten.

Man kan göra egna ettiketter på både http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1243 och http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1243

Blåbärspaj



Pajskal:
150 gram smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl cream fraiche
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 ägg
ca 2 dl blåbär

Smält smöret i  en kastrull på spisen, rör sedan i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut i en pajform.

Har du frysta bär, låt dom få stå framme en stund så de hinner tina. Blanda dem med potatismjölet. Rör ihop fraiche, socker, vaniljsocker och äggen. Vänd sist i blåbären och rör försiktigt om. Allt skall blandas men blåbären skall vara hela.

Grädda i ca 20 minuter på 200 grader. Servera en klick vaniljglass till.

Ost & lökpaj.


Ost & lökpaj:

3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Mät upp mjölet och dela smöret i småbitar, smula snabbt ihop till en deg. Tillsätt lite vatten för att få en fin konsistens. Tryck ut i pajformen och förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.

5 st gula lökar
smör

Skala och skiva löken, stek dem gyllenbruna i smör.

2 dl grädde
1 ägg
3 dl riven ost
salt

Blanda samman mjölk och ägg, rör ned den rivna osten och lite salt. Lägg löken i det förgräddade pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ca 20-25 minuter.

Paj med hallon & vit choklad


Hallonpaj med vit choklad 8 bitar:

Pajdeg:

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g hallon
100 g vit choklad
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och tag den av plattan. Rör ner socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda samman creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker i en skål. Hacka den vita chokladen och rör i den tillsammans med hallonen. Mosa hallonen lätt. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40 minuter i 200 grader. Servera med en rejäl klick vaniljglass.

Lövbiff



Lövbiff i vitlöksås

ca  300g lövbiff  (2-3 skivor var)
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
100g Cantadou vitlöksost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ köttbuljongtärning
salt & peppar

Stek biffen i smör i en het stekpanna, lägg undan den stekta biffen på ett fat medans du gör såsen.
Finhacka vitlöken och bryn den mjuk i pannan. Vispa ur stekpannan med grädde och mjölk. Smaksätt med vitlöksost, buljongtärning, salt och peppar. Lägg i köttet och låt såsen koka ihop några minuter.

Servera ugnsbakad potatis eller pommes duschesse och en god sallad till.

Pommes duchesse

4 port

1 påse Felix King Edwardmos
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 msk smör
aromat
1 nypa socker
nymald svartpeppar
salt
1 ägg
hackad persilja

Värm mjölk, vatten, smör, aromat, socker och peppar. Vispa i pulvret, ta inte allt på en gång. Moset ska inte bli för löst. Smaka av och krydda mer om så behövs. Vispa upp ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt ägget i moset under kraftig omrörning. Blanda i persiljan.

Låt moset svalna något och häll det därefter i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut toppar på smort bakplåtspapper.

Gratinera i 225º i ca 15 minuter eller tills potatisen fått fin färg.


Rabarberkompott


Kompott:

ca 1 L rabarber
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skölj rabarbern och skär den i ½ cm breda bitar.
Lägg dem i en stor kastrull, häll över socker och vaniljsocker. Koka upp.
Vill du ha en slät kompott/kräm rör du om ordentligt. Vill du istället ha lite bitar kvar rör varsamt om då och då. Rabarberbitarna kan då vara ca 1-2 cm stora istället.
Låt koka i ca 10 minuter, smaka av och låt svalna.

Servera med mjölk, grädde eller till glass!

Chokladbakelse med baileys


Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao 
1½ tsk vaniljsocker


Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.


Smörkräm:

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.


Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.

Äppelkaka



Mördeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk vatten

Gör så här:
Dela smöret och lägg det i en matberedare. Häll över mjölet och vattnet. Kör tills degen klumpar ihop sig. Låt stå svalt i ca 30 minuter. Kavla sedan ut degen och klä en form med löstagbara kanter.

Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
4 msk mjölk
3 msk mjöl
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljessens
½ tsk salt
2 äpplen

Gör så här:
Vispa socker och smör poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta över mjölet och ha i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm.  Blanda philadelphiaosten med vaniljessensen och ha sedan i det i krämen.
Häll hälften utav fyllningen i den klädda pajformen.
Skiva äpplena tunt och lägg hälften i pajskalet. Häll sedan över resten utav krämen. Avsluta med resterande äppelskivor.

Grädda i nedersta delen utav ugnen på 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.
Servera med en klick vaniljvisp!

jordgubsswiss



1 citron eller lime, gärna ekologisk
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk florsocker
2 liter jordgubbar
1 dl god jordgubbssylt
1/2 påse maränger (à 120 g)
1 kruka citronmeliss, plockad

Skölj citronen väl och finriv skalet utan att det vita kommer med. Blanda skalet med yoghurt och florsocker. Ställ kallt.  Rensa och kvarta jordgubbarna. Blanda med sylten.  Varva maränger, jordgubbar, sylt och citronyoghurt på ett stort fat. Garnera med citronmeliss.

Jordgubbssås


Jordgubbssås 4 port:

1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker

Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.


Scones..




Till 4 kakor behöver du:

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl filmjölk

Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret och saltet.  Dela smöret i småbitar och rör ned det i mjölblandningen.
Tillsätt filmjölken och arbeta ihop allt till en deg. Dela degen i 4 delar, platta ut dem, nagga med en gaffel och gör ett kryss med en kniv. Grädda i ca 10 minuter i ca 250 grader.
Servera rykande varma tillsammans med ost och marmelad.
www.scones.se kan man hitta en massa varianter av scones ;)


Vitlöksbaguetter..


2 st baguetter:

25 g jäst
3 dl vatten
1/2 dl olja
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 nypa salt


Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet och oljan fingervarmt, slå detta över jästen. Rör tills all jäst har lösts upp.
Salta en aning. Rör i ca 4 dl vetemjöl och grahamsmjölet, arbeta ihop detta till en deg. Tillsätt den sista decilitern mjöl lite i taget. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Arbeta ihop den jästa degen och dela i två lika stora delar. Rulla till en ca 30 cm lång rulle. Platta till eller kavla ut den så att den blir ca 30 X 10 cm. Bred vitlökssmöret i mitten och nyp sedan ihop rullen ordentligt, ungefär som om du skulle baka en calzonepizza. Tvinna rullen ett par varv och lägg sedan på en plåt och låt jäsa ytterliggare 20 minuter under bakduk. Upprepa samma sak med den kvarstående degbiten.

Grädda i ca 30 minuter i 225 grader. Låt bröden svalna utan bakduk, då får brödet en knaprigare skorpa.

Vitlökssmör:

50 g smör
2 vitlöksklyftor

Låt smöret stå framme så att det är rumstempererat. Pressa vitlöksklyftorna ner i smöret och rör om ordentligt.

Smoothie..


1 stort glas:

2 dl lättvanilj youghurt
1 dl frysta rabarberbitar
½ dl frysta mangobitar
honung

Mät upp youghurt i en mixervänlig bunke. ( jag använder ett litermått från IKEA, perfekt att hälla ur!)
Häll i den frysta rabarbern och mangon. Mixa till en slät massa. Ringla över lilte hunung.
Häll upp i ett stort glas och njut!

müsli..




1 ½ dl torkade aprikoser
1 ½ dl  mandlar
1 dl russin
1 dl kokos
3 dl rågflingor

Hacka aprikoser och mandlar, blanda tillsammans med de övriga ingredienserna i en fin burk och så har du din egenhändigt gjorda müsli!
Perfekt att ge bort i present till någon du tycker om!

Frukost?:)


Fruktsmoothie:

½ banan
1 dl jordgubbar
2½ dl vanilj youghurt
ev lite honung

Rensa jordgubbarna och skiva bananen lägg dem i en mixer. Häll på youghurten och mixa. Smaka ev av med lite honung. Häll upp i ett stort fint glas.

Fruktsallad:

äpple, banan, melon, kiwi, päron, hallon, smultron, jordgbbar, blåbär ( ta dina favoritfrukter!)
ca 10 mandlar

Skala och skiva dina favoritfrukter och lägg upp dem i en fin skål.
Grovhacka mendeln och strö över. Servera med en klick vanilj youghurt.

Youghurt med frukt:

Gör som ovan. Ta dina favoritfrukter, skiva ned. Servera dem tillsammans med en stor skål youghurt och ev lite flingor.

Jordgubbar med mjölk:

jordgubbar
mjölk
knäckebröd

Rensa jordgubbarna och lägg dom i en djup tallrik. Dela dem i mindre bitar. Häll över mjölk och bryt i en bit knäckebröd.

Frukost muffins:

3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl riven parmesanost
1 dl halverade urkärnade oliver
2 ägg
2 msk olja
1 dl filmjölk
Kryddor till topping
20 st små muffinsformar


Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och halverade oliver i en bunke. Vänd om så att oliverna blir lite mjöliga. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner i mjölblandningen. Blanda om ordentligt och arbeta samman till en deg. Klicka ut degen i formarna med en sked. Grädda i 225°C i nedre delen av ugnen ca 6-8 min. Servera med någon av rörorna. Tips: Fyllningen kan du välja själv.  Några förslag är rödlök och fetaost, bacon och soltorkade tomater, finhackade tomater, timjan och ost.


Våfflor..




Våfflor 8-10 st


2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vatten
125 g smör

Vispa samman mjölk, vetemjöl och ägg. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och låt det svalna. Rör sedan i vattnet och smöret, blanda tills du får en jämn smet.


Baileyspraliner..


Ett gäng små praliner:

100 g margarin
1 dl socker
½ dl farinsocker
5 dl havregryn
3-4 msk cacao
4 msk kallt kaffe
en skvätt Baileys

Gör så här:

Blanda margarin och allt socker med elvispen i en bunke. Häll över havregryn, cacao och kaffe. Vispa tills grynen helt gått sönder. Tillsätt en skvätt Baileys.
Forma till små bollar och lägg upp på ett fat. Om du vill doppa dem i choklad smälter du chokladen i ett vattenbad och doppar sedan bollarna med hjälp av en gaffel. Låt choklden rinna av lite och lägg sedan upp dem på ett fat igen.
Vill man inte doppa dem i chocklad går det utmärkt att rulla dem i strössel, hackade nötter eller liknande.
Låt stå svalt och servera sedan till kaffet!
Perfekt present att ge bort!

Perfekt till min sööta mormor, som älskar baileys;)!


Alla hjärtans dag!


Hollonpaj (fullstor from):


pajskal:

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

fyllning:

2 dl creme faiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 2 dl hallon

Smält smöret i en kastrull, rör i sockret och låt det lösas upp. Blanda i mjöl och bakpulver.

Rör i en skål ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Mosa hallonen lite lätt innan du vänder ner dom. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll sedan i fyllningen, grädda i ca 20 minuter i 200 grader
(när jag gjorde småformarna gjorde jag på ca halva receptet till fyra portionsformar och det blev ganska så lagom).

När pajen kallnat något, gör en mall till ett hjärta i bakplåtspapper, läg den på pajen och pudra florsocker över.

Ett annat tips är att ringla lite smält vitchoklad över den färdiggräddade pajen!

Servera med vaniljglass!!



Underbar middag tillsammans..

Vi körde ut till maxi och köpte lite mat istället :)



Egengjorda hamburgare med pommes & coleslaw :)
Ikväll blir det vin & räkor tillsammans med melodifestivalen och kanske en kanelbulle till ;) Dom var grymt goda! ;)


Alla hjärtans dag imorgon! <3

Första gången jag sätter mig idag;p Har rensat bland kläderna och lagt det fint i byrån.. Rensat byrån som ska slängas osv.. Varit uppe i förrådet med en massa saker till... Sedan bakade vi bullar, blev 65 stycken =) Funderade först på två satser, men tro faktiskt det räcker.. Vi har ju en stoor frys om man säger så:p hehe..

Sedan blev det storstädning av lägenheten och avtorkning i både kyl & frys.. Bilder på bullarna kommer =)

Ikväll blir det en myskväll tillsammans med sambon för att mysa in alla hjärtans dag! Antingen lagar vi något gott tillsammans eller hämta något gott! Har inte riktigt bestämt oss ännu!! Kanske köper några sådana här söta små hjärtan också?;) Hoppas alla får en mysig lördagskväll vare sig ni ska kolla på melodifestivalen eller inte ;)




The vampire diaries!



Jag hoppas inte ni missade Sverige premiären av The vampire diaries? :) Serien är ju en storfavorit i USA och vi har följt USA avsnitten så vi ligger lite före ;) hehe.. Jag fastnade direkt för denna otroligt spännande serie =) Både Damon, Stefan & Elena är otroligt vackra ;)


Middag hos svärmor..

Har jobbat idag och fick en ganska kort dag vilket var skönt så jag sa faktiskt att jag ville vara ledig nu i eftermiddag.. Kände att jag behövde det. Är helt slut, hade nog kunnat somna nu tror jag..

Så vi åkte upp en runda till svärmor för att äta lite middag och det bjöd på kotlett, rotfruktsgratäng och pommes =) Jätte gott.. Sen lånade vi hennes assistent med så vi kan baka en massa bullar under morgondagen!! ;)

Skulle träffat Elin med idag och sen skulle jag ut med en vän ikväll. Men jag är inte alls sugen på att gå ut.. Vet inte varför. Känns som att jag har kommit över det där med att gå ut:p Dessutom är det inte roligt i snöstorm heller. Det är ju faktiskt mycket trevligare till våren/sommaren när man kan sitta ute och grilla och dricka lite och mysa ;)



Jag är sugen på att bara sitta hemma och mysa med tända ljus och en bra film för det är faktiskt fredag och jag har jobbat och pluggat precis hela veckan..
Då behöver man ta det lite lugnt på fredagkvällen ;p Ja, jag börja också bli en hemmatjej helt enkelt och det är då inte fel ;) Dessutom har de ju faktiskt varnat att man inte ska gå ut i onödan ikväll/inatt ;p

Tackar iallafall svärmor & Lasse för super god mat ;)


Snack med chefen & kärleksmeddelande!

Blev väckt idag av bokningen ;p Hade ju jobb från 12 idag. Men dom ville ha mig på förmiddagen också och vad gör man inte?;P hehe..

Så idag var jag i Spandelstorp och jag jobbade några timmar med de riktigt små barnen.. Men med underbara arbetskamrater så går faktiskt allting =) hehe.. Pratade med min gamla chef idag och som vanligt blev en massa snack när vi ska prata med varandra.. Var ju faktiskt rätt länge sedan nu... Riktigt härligt att prata med henne ;) Så vi pratade på en bra stund om skolan :)

Sedan blev det jobb på mitt favvoställe.. ;)
Underbart skoj och underbara människor som jobbar där med ;) I like it alot =)

När jag kom hem ikväll så hade min söta älskling både städat och diskat här hemma :) Hittade också flera lappar runt om här hemma.. Hehe han är ju såå söt! Du vet hur man gör en glad du älskling lilla! ♥



Du är världens bästa gullis & jag älskar dig mer för varje dag som går! ♥
Nu ska jag sätta mig ner o plugga en stund efter en lång jobbdag för imorgon blir det säkerligen jobb igen..


Ego..




Frisören i x antal timmar..

Har suttit där i 4 timmar idag.. Ja jisses vad lång tid det tog...
Hade 5 missade samtal från bara bokningen idag.. ;p Massa avbokningar o grejer så jag har pluggat idag istället och uträttat en massa ärende och sedan kom också snöstormen.. :( Ännu en gång.. När ska våren komma egentligen?!

Imorse blev jag faktiskt lite rädd, det var en kille som tog emot mig hos frisören.. Dessutom en utländsk kille.. Jag kände att jag började få mer och mer panik och blev rädd:p Sedan kom det fram att han aldrig hade färgat tidigare.. Fatta vad jag började bli orolig då;p Tillslut kom det fram att mitt hår var ju ett större projekt som han inte klarade av överhuvudtaget... Så jag fick en annan tjej som var hur duktig som helst!! Helt underbart, jag fattar inte hur hon lyckades ;)

Alla kom sen fram & kollade på mitt hår och alla elever ville också ha samma färg som mig o frågade om hon kunde göra de på samma gång på dom också;p Så jag har fått agera modell idag ;p

Denna killen som jag fick från början va nog lite efter dock;p Det han skulle göra va att ge henne folie och blanda ny färg.. Han vek folierna på fel håll så hon fick göra dubbelt jobb istället och sedan blandade han fel färg och hon fick göra om allting.. Läraren fick säga till han flera ggr att han skulle hjälpa henne men det gick lite trögt där.. haha!!

Han verkade inte få färga på sin praktikplats och hade dessutom inte fått vara kvar på hans förra? hum.. Sedan skulle han iallafall tvätta mitt hår.. Han tog folie bitarna en och en. Jag kunde ju suttit där en halv evighet så tjejen fick komma ut ännu en gång o hjälpa till. Jag tror seriöst jag satt i det där handfatet i en halvtimme för han var såååå seg...


När läraren kommer och ta på han förkläde för att han inte ska få färg på kläderna och sedan dra upp tröjarmarna på honom. Kunde jag inte låta bli att skratta, det kändes precis som att hon fick vara mamma över honom... Ja, herregud vilken dag jag har haft ;p

När han sedan skulle klippa mig så sa han till tjejen att hon kunde ju göra det också så slapp han..? Eh. varför utbilda sig till någonting man inte vill göra? Jag förstår det verkligen inte..?




Pluggande...

Skoldag i Kalmar och en viss dryg föreläsning som inte gav mycket vilket är väldigt tråkigt.. Har varit lite lite väl mycket på senaste tiden tycker jag.. Sedan var det grupparbete på biblan så vi slipper torsdagens föreläsning, vilket jag blev mer än nöjd för ;) hehe..

Imorrn bitti ska jag iväg och klippas och färgas vilket ska bli otroligt skönt. Dock vet jag inte alls hur jag vill göra med mitt hår.. :/ Efter detta, så får jag stressa som fan iväg till en förskola för att jobba heela dagen och även stänga.. Men det blir ju lite timmar ändå.. Försöka jobba lite är ju alltid bra;p

Pratade med min söta vän Elin idag med! Alltid lika roligt när du ringer vännen.. Men känns som man har mycket andra saker i huvudet som kretsar omkring och inte alls tentapluggande som det borde vara.. :/ Hade varit jätte roligt att träffas imorrn men ska ju stänga imorrn så blir svårt. Vi får försöka få ihop det på fredag istället ;) Det ska nog funka..

Jag fick jobb både torsdag & fredag med så det känns skönt faktiskt.. Dock blir det inte så många timmar men vad tusan jag får stiga upp tidigt så jag hinner plugga lite på morgonen innan jag börja jobba istället ;)



Mitt plugg under kvällen har sett ut så häär.. Roligt värre ;p Förhoppningsvis blir det väl lugnare sen när tentan är över och man kan pusta ut lite. Just nu känns det inte som att jag hinner med det här hemma heller.. Har ju köpt ny byrå så den gamla står i mitten av lägenheten med alla saker i:p Har inte tagit tag i det ännu men behöver ju lite småkorgar från Ikea så känns inte som någon mening att fixa det innan jag har varit där o inhandlat dessa;p Vilka I-landsproblem jag har egentligen ;) haha...

Nehe nu ska jag ta ledigt för ikväll iallafall.. Får fortsätta plugga imorrn när jag sitter med färg i huvudet hos frisören tänkte jag;p Utnyttja tiden var det ja ;)



Levande ljus..

BTW... Så fick jag mat färdig när jag kom hem från stängningen idag och det var ljus tända i hela lägenheten!! :) Du är en sån söötfis! ♥




Stängning..

Stängde på ännu ett ställe sen idag, men det gick jätte bra och barnen var så snälla ;) Vi delade frukt och åt tillsammans. Var bara fyra barn sist kvar så vi hade en mysstund med små mysiga lampor och sagoläsning! ;) En massa mys med andra ord..

Ikväll har jag bakat igen, skulle sen läsa lite men dock somnade jag typ en kvart i soffan;p Så jag tog en varm dusch istället för att värma upp mig lite :)



Riskorn...

Vad jag hatar riskorn när man jobbar på en förskola;p Dom sitter ta mig tusan precis överallt.. :p

Jag har varit hemma i en timme nu och ska snart bege mig till jobbet igen då de inte hade någon som skulle stänga så får faktiskt jag ta och offra mig lite. Men fan vad trött jag e:/ Sitter och plugga den timmen jag har varit hemma också, så det gäller ju att utnyttja tiden:p

Har köpt en ny malm byrå också så jag måste ju greja med dom grejerna också för imorrn skulle dom tydligen komma o rensa avloppen 7.30 så då måste det ju vara lite undanplockat här iallafall:p hehe.. Ne nu ska jag läsa lite lite till innan det blir dags att sticka igen...




Melodifestivalen & Eringsboda Brunn..

Igår var en riktigt häärlig och mysig dag.. Jag var en runda inne i stan och letade efter stövlar och hittade ett par riktigt fina till ett bra pris dessutom :)

Sedan tankade jag och åkte o handlade lite i Lyckeby för att sedan åka vidare till Rödeby till familjen Lundkvist/Svensson :) Linn var också där o hälsade på med sin lilla Pontus som bara växer och växer.. =) Tack för en mysig dag tjejer!! ;) Det var såå mysigt att se lilla Saga kunna gå/springa runt. Jag har ju inte sett det förrens nu.. Lilla fisen sprang som bara den ;) hehe!! Men det gäller att man verkligen har koll för rätt som det är så säger det pang i golvet ;p

Jag begav mig sen till Nättraby för att hälsa på hos Jocke & Jim i garaget.. Där det hade druckits lite väl mycket kan jag tycka ;) hehe... Jocke var död trött så han gick in o deckade vid åtta medans vi körde hem..

Vi mös till en massa gott jag hade köpt till melodifestivalen på tv..


Det var helkassa låtar och jag förstår verkligen inte hur faan dessa kunde gå vidare.. Salem Al Fakir eller vad han hette var ju verkligen ingen melodifestival låt och Ola är ju fan bara för mycket, det är liksom ingen barntävling vi har.. Han känns lite som 14 år och verkligen ingen schlagermänniska precis.. Nej usch & fy..

Jag fick sms om att morbror & Marita som att vi skulle åka upp till Eringsboda ändå.. Klockan började gå emot över halv tio och vi funderade på om det var någon mening.. Sedan sa vi att det är ju lite billigare om vi bara gå ut här och sätter oss någonstans och ta en drink liksom :)

Sedan fick jag sms av Denise också och då skulle de också upp och undrade om vi skulle ses där;p Men faan 700 spänn för bara inträde och bensin och sen när jag sålde min biljett också;p Kändes ju lite onödigt.. hehe..

Men det är ju inte ofta vi är ute heller, så vad faan. Vi slängde på oss lite snabbt och sen körde vi vid tio tiden.. haha.. Helt oplanerat.. Hämtade upp Loyd i Fridlevstad också...


Sedan var vi äntligen där och fy tusan vad folk det var.. Alldeles för mycket skulle jag vilja säga. De hade sålt 3500 biljetter hörde jag. Men det var liksom för jävla trångt överallt och man kom precis ingenstans..

Dansade bugg med morbror och Marita :) Sedan dansade jag med svärmors Lasse som också kunde bugga ;) hehe. Visste inte jag juh.. ;) Träffade en massa gamla vänner som jag inte hade sett på flera år och det var hur kul som helst!! :)

En kväll som var helt oplanerad men som faktiskt blev hur jäkla bra som helst.. ;) Fick med mig Jim upp på dansgolvet också så det var hur bra som helst.. Sista dansen blev ändå med den finaste som finns!! ♥


Fredag & heeelg..

Kom hem från jobbet för en liten stund sedan och det gick kanon idag.. Åh, det är så jäkla roligt att vara där på fritids med dom och de man jobbar med är verkligen heeelt underbara.. Man kanske tom skulle ha praktik där nästa gång?;) Alltså nu finns det faktiskt flera ställen jag vill ha praktik på så jag vet inte alls vart jag ska önska sedan. Dock är det ju faktiskt ett litet tag till.. hehe ;)

Pratat med en på universitetet också idag, ska kolla upp detta och sedan får vi se hur det går ;) Jag har också blivit antagen till ett annat projekt med skolan.. Frågan är om man ska iväg på det.. Hade dock varit roligare om man hade känt några som skulle hängt på.. ;)


Blev lite sugen på paj nu med:p Åh.. Ska ju inte äta en massa gott;p Det är svårt de där.. hehe.. Nehe, ha en trevlig fredag mina vänner ;)


Chokladbollebak;p

Bakat chokladbollar idag iallafall. Varit i skolan och haft en dryg föreläsning;p Dö tidigt var det också imorse.. Åh, det var nära att man somnade både i bilen när man körde och på föreläsningen...

Men men.. Annars har jag faktiskt pluggat idag!! Lite duktig iallafall, dessutom bakat chokladbollar. Ska nu plugga lite till tänkte jag.. Innan det är dags för annat :p




Handling & jobb..

Har jobbat även idag heela långa dagen. Men det har varit bra som vanligt :) hehe.. Trivs som tusan med de små barnen ;) Dock lite jobbigt när inte många kan svenska alls :/ Imorgon blir det iallafall skola och sedan blir det plugg och sedan ska vi nog baka bullar imorgon!! ;) Ja eller vi kanske behöver svärmors bakmaskin isf. Blir ju typ lättare då.. Har varit en lite sväng på lindex med ikväll o lämnade tillbaks underkläderna och sedan var jag o handlade en sväng på cityhallen..

Så ikväll åt vi supergod kvällsmat med kokt ägg och blixter god skinka. Jim skulle ju ha risgrynsgröt som vanligt;p haha. Att han inte tröttnar någon gång?:p


Jag tröttnar dock aldrig på ägg ;)

Pratade med min älskade mormor idag också!! Min söta gulligull Elin ringde idag med ;) Längesen vi pratade nu ju;p Så där gick hela min rast typ ;) hehe..



Natti..

Säger natti till alla nu.. Nu är jag tröttis mina små ögon;p Kollat på paradise hotel faktiskt och jag tyckte inte att de skulle vinna faktiskt.. Men men ;p

Imorrn blir det andra bullar, då ska jag ta tag i allting tänkte jag.. Hinna med saker som jag inte hunnit idag då jag mest har suttit i telefonen ikväll igen :/ Fan med. Men det blir nog bra tillslut iallafall.. Jag har ju faktiskt min fina man Jim som är världens bästa & som alltid stöttar! Tack för att du finns älskling! ♥


Dålig energi...

Jag blir så jävla trött.. Orkar lägga ner en massa energi på en människa som inte ger en ett jävla skit..? Varför? Ännu en gång är någonting förstört, men visst ja.. Det är ju jag för jag kan ju faktiskt inte göra på de sättet.. Hade visst glömt de totalt...?! Alltså va?!

Jag orkar inte med det helt enkelt.. Var sugen på att baka innan men hade ju inget smör och orkade fan inte gå o handla de så de får nog bli imorrn istället.. Började rensa innan och sen duschade vi så det har fan inte blivit något plugg. Varför kommer man alltid på saker att göra istället för att plugga? Man har alltid en massa undanflykter;p Konstigt tycker jag ;) Nehe om jag ska läsa lite nu kanske innan man blir för trött ;p haha..




Föreläsning om samhällskunskap...

Denna dagen gav dock inte särskilt mycket, så egentligen kunde vi lika gärna varit hemma kändes de som.. Tråkigt när det blir så men sådant vet man ju aldrig innan..

Ska plugga lite idag hade jag tänkt.. Läsa lite i böcker och anteckningar till tentan.. För jag hoppas ju på jobb imorgon ;) hehe..

Dessutom ska det tydligen komma in ännu en snöstorm nu i veckan..:/ Usch, nu är jag trött på allt som har med kyla och snö att göra. Nu vill jag verkligen ha lite sol & värme här hemma!!


Jobb jobb..

Det är roligt att jobba med barnen och jag kan ärligt säga att jag heelt glömmer bort skolan och att plugga på ett tag.. Jag är så sugen på att bara börja jobba nu och inte plugga alls.. Jag vill bara komma ut just nu känner jag.. Jag vill inte alls plugga längre;p Men om man ska få bättre lön lär man väl få stå ut knappt 1,5 år till antar jag...

Träffade en tjej på skolan idag som har gått barn och fritid och jobba där varenda dag, och hon har verkligen jobb varenda dag också.. Hela nästa vecka också så skulle hon vara på fritids och i särskolan vilket jag hade tyckt varit jätte intressant.. Jag lär ju inte få så jäkla mycket mer betalt än henne och dessutom får jag en massa lån.. Orättvist tycker jag:p

Imorrn blir det skola så nu ska jag fixar inför morgondagen!!


Ny månad...

och det snöar värre än någonsin ute.. När ska det sluta egentligen??

Snart blir det jobb och lite nyttan i ovädret. Ska ta och handla lite på vägen hem också;p Alltså fick man en sovmorgon idag:p Härligt dock ;)


Vårt fönster häromkvällen när det var snöstorm.. Alltså så såg man inte ens ut ;p


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu