Köttfärssoppa
Fyra personer på 20 min.
Ingridienser:
200 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 l vatten
0.5 tärning köttbuljong
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st potatisar
1 st paprika
2 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar
Vitlökssmör:
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
grovsalt
bröd, t ex baguette
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan
3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.
5. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl
6. Dela brödet diagonalt och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.
Kommentarer
Trackback