Hallonmousse

 

Marängbottnar med hallonmousse, toppad med färska hallon och riven choklad!

Hallonmousse:
500 gr hallon
3 gelatinblad
1,75 dl socker
4 dl vispgrädde

2 Marängbottnar
Färska hallon som garnering
Riven choklad

Gör såhär:
Koka ihop hallon och socker till en puré,
Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 min.
Krama ur gelatinbladen och lägg i hallonpuren.
Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
Låt purén svalna.

Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallonen.
Ställ in i kylen till serveringen. Gärna några timmar i kyl.

När det är dags för servering så tar du fram två marängbottnar
Fördela hälften av moussen på ena botten. Lägg på den andra och spritsa ut moussen.
Garnera med hallon och riven choklad
Pudra även lite florsocker över.

Färdigt att servera.
God lite syrlig hallonmousse blandad med söt och lite seg maräng.
Perfekt och enkel sommardessert.

Denna måste jag bara.. Ser helt sjukt god ut..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu